Csepeli Kis-Duna: Budapest legszebb Duna-parti sétánya?

Created with Sketch.

Hol lehet Budapesten természetközelben, hosszan sétálni a Duna mellett? Ahol nagy fák vannak, ellenben nincsenek autók? Meglepő vagy sem, e kritériumokat leginkább egy csepeli sétány teljesíti. (Pedig egyesek szerint Csepel nem is igazán Budapest, őket most ignoráljuk.)

Mi is csak nemrég akadtunk rá a Kolonics Györgyről elnevezett sétányra, ami körülbelül 5 kilométer hosszan húzódik a Gubacsi hídtól dél felé, a Ráckevei-Duna partján. Mivel a két hónapos picurkám leginkább akkor érzi jól magát, ha hordozókendőben van, az őt hordozó személy pedig lehetőleg sétál, így sokat sétáltunk az utóbbi időben. Éjszaka fel-le a szobában, vagy egy kellemes őszi napon a Duna-parton. Utóbbit jobban élveztem.

A Kolonics György sétány azonban nemcsak az éjszakázásokhoz képest vonzó. Bár tény, hogy itt nincs kilátás sem a Parlamentre, sem a Budai várra, viszont olyannyira közel a természet, mintha nem is a városban lennénk.

Ligetek, nádasok, kacsák, hattyúk.

Csepeli Kis-Duna, Budapest

Nagy fák.

Hosszú, széles sétány a békés, szépséges Kis-Dunánál. Van tanösvény, játszótér, szabadtéri kondiparkok.

Csepeli Kis-Duna, Budapest

Kenusok siklanak a vízen. Mint Kolonics György, a névadó, a fiatalon elhunyt, olimpiai és világbajnok kenus, aki éveken át itt edzett.

Csepeli Kis-Duna, Budapest

A Picur is megnyugszik, elalszik a kendőben, csak később ébred fel enni. Mert ez egy hosszú séta.

Neked van kedvenc Duna-parti sétányod Budapesten?

Olvastad már az én regényemet?

Az Úton egy harminchoz közeledő, kalandvágyó magyar lány útkereséséről szól, aki a világ végére megy, hogy megtalálja azt, amire valójában vágyik – na, meg még egy csomó kengurut, vombatot, krokodilt, harsányzöld vagy éppen vörös és kietlen ausztrál tájat.

Ha tetszett, oszd meg:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük